предлагам работа в плевен
Търся работа
Предлагам работа

Поздравления! Завършихте и вече сте готови да намерите първата си работа извън колежа. И все пак имате толкова много въпроси. Вероятно се чудите какви са вашите възможности, как да започнете първото си търсене на работа, как да преговаряте за заплата и дори колко дълго трябва да мислите да останете на първата си работа. За да помогне в преследването, Monster се обедини с професионален университетски рекрутер и социален инфлуенсър Габриел Уди, за да отговори на най-належащите ви въпроси относно намирането на първата ви начална работа. Предлагам работа. Търся работа в София.

Търся работа в София – Как да избера?

Уди е специалист в подпомагането на новите абитуриенти да стъпят на вратата и има опит в наемането на различни служители. Ето нейните експертни съвети относно четири често срещани въпроса, които новите абсолвенти задават за намирането на първа работа след колежа. Трябва ли първата ми работа извън колежа да съответства на специалността ми? Краткият отговор е не, не е нужно да си намирате работа, която отговаря на вашата специалност. На днешния пазар на труда дипломата от колеж може да бъде квалификация за много работни места, но конкретна специалност не се изисква често за повечето роли. Работодателите са по-заинтересовани да видят умения за прехвърляне във вашата автобиография, които са свързани с работата, за която кандидатствате. Тези умения могат да бъдат придобити от различни минали преживявания като. Стажове. Почасова работа. Студентски организации. По-често в специализирани области като здравеопазване, където лекарят или медицинската сестра изисква медицинска степен или лиценз. Здраве.

Къде да започна работа в София?

Колко дълго трябва да планирам да остана на работа на начално ниво? Началната работа веднага след колежа е чудесен начин да придобиете уменията и обучението, които не сте получили в училище. Често има по-дълъг период на обучение за наети на начално ниво, така че трябва да планирате да останете поне две години и да напуснете не по-рано от една година. Работодателите се съобразяват с времето и ресурсите, които са необходими за обучение и адаптиране на успешен нов служител, а вашият следващ работодател ще инвестира ресурси, за да обучи и развие уменията, необходими, за да израснете професионално и да окажете влияние. Трябва да обмислите тази инвестиция, когато мислите да прескочите кораба.

Освен това друга компания може да се колебае да интервюира кандидат за свободна работа, ако кандидатът не е изпълнявал текущата си роля от една до две години. Въпреки че смяната на работа не е толкова голям проблем, колкото беше преди, работодателят може да приеме, че кандидат за смяна на работа ще напусне за следващата гореща оферта дори преди да е бил напълно обучен. Кандидат, който показва ангажираност, има по-голям шанс да бъде избран за интервю. Класни проекти. Доброволен труд. Ако имате специфични умения или сертификати, трябва да ги посочите в автобиографията си. Възможностите за работа, които изискват степен по конкретна специалност, ще бъдат посочени в раздела за квалификации на списъка с работни места. Това се случва